Go! Basisschool De Bron - Digitale participatie (2016)

Beschrijving actie

Go! Basisschool De Bron Leuven wil onderwijskansen maximaliseren. Al vanaf het kleuterklas gaan de leerlingen aan de slag met iPads, verteltassen en een spelotheek. Deze materialen worden ook uitgeleend aan gezinnen. De digitale wereld is een feit, en alle leerlingen moeten daarop voorbereid worden. In Go! Basisschool De Bron Leuven krijgen alle leerlingen de kans om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en te versterken.

Bijdrage kinderarmoede

Op schoolniveau

De digitale realiteit komt op een interactieve manier aan bod in de lessen, wat zorgt voor meer betrokkenheid en de interesse bij de leerlingen. Leerlingen kunnen zich ook beter differentiëren en hun creatieve ideeën uitwerken.

In samenwerking met schoolpartners

Wekelijks volgen allochtone moeders Nederlandse taalles op Go! Basisschool De Bron Leuven. Met de projectsubsidie kunnen de laptops nu door hen gebruikt worden als digitaal leerinstrument. Ze leren de computer te gebruiken en ontdekken de mogelijkheden om hun eigen kinderen te begeleiden.

Beschrijving organisatie

Go! Basisschool De Bron Leuven is een kleine school, net buiten het centrum van Leuven. Ze ligt in een veilige, groene en rustige omgeving. Alle kinderen zijn welkom, ongeacht hun levensopvatting of afkomst. In De Bron is elk kind uniek, en komen talenten, interesses en ambities op de eerste plaats.

Subsidies

Dit project werd gesubsidieerd door de Nationale Loterij

GO! Basisschool De Bron - Oudebaan 137, 3000 Leuven

Telefoon