De Wurpskes - Een nieuwe tuin (2016)

Beschrijving actie

De tuin van Dagopvang De Wurpskes werd heraangelegd. De ouders waren vanaf het begin van de actie betrokken. Bij de uitvoering werd rekening gehouden met hun ideeën, zoals een klimhuis en een winkelhuisje.

Sommige ouders waren verbaast toen ze zagen dat kinderen in een natuurlijk aangelegde tuin veel plezier beleven, omdat ze ervan uit gingen dat kinderen beter spelen in plastieken speelhuisjes. In de eenvoudige houten huisjes kunnen kinderen met hun eigen fantasie aan de slag gaan, en beleven ze veel plezier aan het observeren van slakken, lieveheersbeestjes, rupsen, vlinders …

Een aantal ouders werden zelfs geprikkeld om zelf aan de slag te gaan. Sommigen begonnen een mini-moestuin op hun terras, waar ze groenten kweken. Ze lieden weten dat hun kinderen al heel wat plezier beleefden aan het zien groeien en verzorgen van de planten.

Bijdrage kinderarmoede

Met ons project wil dagopvang de Wurpskes ouders en kinderen stimuleren om buiten te ontdekken en te bewegen.

Beschrijving organisatie

Dagopvang ‘de Wurpskes’ is een deelwerking van buurtwerk ’t Lampeke vzw. De strijd tegen armoede en sociale uitsluiting staat centraal. Het is een erkende dagopvang en wordt gesubsidieerd door Kind&Gezin.  Dagelijks worden er 10 kinderen tussen 0 en 3 jaar opgevangen uit kansarme gezinnen.

Getuigenis

  • Ouder: “De tuin lijkt nu een pak groter."
  • Ouder: “Nu krijg ik mijn dochter helemaal niet meer mee naar huis!”

Subsidies

Dit project werd gesubsidieerd door de Nationale Loterij

Dagopvang De Wurpskes

Telefoon