Over OCMW Leuven

Waarmee kunnen we u helpen:

Andere informatie nodig?

Over OCMW Leuven

Een menswaardig bestaan bieden aan elke Leuvenaar. Daar maakt OCMW Leuven elke dag werk van. Jaarlijks helpen we duizenden behoeftige mensen.

Het OCMW onderneemt actie tegen kinder- en energiearmoede en mikt op sociale en professionele activering, een goede gezondheid en betaalbaar wonen voor iedereen. OCMW Leuven werkt daarvoor samen met andere organisaties, zoals CAW, VDAB, Solentra en Caritas. We kunnen bovendien rekenen op administratieve en logistieke ondersteuning van stad Leuven.

Bij de Sociale Dienst van OCMW Leuven kunt u terecht wanneer u geldzorgen hebt, maar ook met andere problemen. Onze maatschappelijk werkers zoeken samen met u uit welke rechten u heeft en welke hulpverlening u nodig heeft: financiële hulp (zoals leefloon), opvang, maatschappelijke begeleiding, info en advies, enz. Indien nodig, helpen ze u in de zoektocht naar een baan, een geschikte woning, een manier om uw schulden onder controle te krijgen ...

Meer informatie over de visie, de rol, de kerntaken en de samenwerking met partners voor de huidige OCMW-Raad, vindt u in de bestuursnota 2013-2018.