Jonna vzw - Creatieve workshops (2016)

Beschrijving actie

Jonna vzw organiseert wekelijks een workshop waarbij deelnemers materiaal en technieken krijgen om hun creativiteit te ontplooien. Er wordt vertrokken van de inbreng en verwachtingen van de deelnemers. Ze worden gestimuleerd om hun creativiteit te laten spreken. In de ateliers werken de deelnemers vooral met stof en gerecycleerde materialen.

Bijdrage kinderarmoede

Jonna vzw bereikt via workshops een gemengde doelgroep. Kinderen en jongeren leerden technieken waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Ze leren hoe ze met restjes kunnen werken en om materiaal op een toffe manier te recycleren.

Beschrijving organisatie

Jonna vzw wil een plaats zijn met een open karakter waar creativiteit, spel en fantasie elkaar ontmoeten. Een plek die uitnodigt tot experiment, ontmoeting, leren en identiteitsvorming binnen een artistieke en sociale context. Jonna vzw gelooft dat een veilige maar uitdagende speelplek betrokkenheid en initiatief stimuleert.

Getuigenis

  • Een deelnemer: 'Vorig jaar deed ik mee met Ecotrac. Heel leuk, we hebben mooie dingen gemaakt!'
  • Een deelnemer: 'Ik maakte een tas, kaartjes, een kleedje, een zakje, een turnzak, en nog veel meer. Ik ga het zeker opnieuw doen.'

Subsidies

Dit project werd gesubsidieerd door de Nationale Loterij

Jonna vzw

Telefoon