Over OCMW Leuven

Waarmee kunnen we u helpen:

Andere informatie nodig?

Nieuws

Op eigen benen

donderdag 7 november

Deze kortfilm schetst het portret van enkele OCMW-cliënten die niet onmiddellijk aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt en cliënten die hun land ontvlucht zijn en hier hun leven opnieuw proberen op te bouwen.

OCMW Leuven investeert in betaalbaar wonen op de sociale woonmarkt

donderdag 22 maart

PERSBERICHT

Voor de komende drie jaar maakt OCMW Leuven meer dan 1,6 miljoen euro vrij om extra te investeren in betaalbaar wonen in Leuven. "De extra middelen gaan naar een huurpremie voor gezinnen die wachten op een sociale woning en naar het Leuvens sociaal verhuurkantoor om meer betaalbare en geschikte sociale huurwoningen in Leuven te kunnen aanbieden", zegt Herwig Beckers, voorzitter van OCMW Leuven.

Maak van je werkvloer een taalvloer voor nieuwkomers

maandag 13 november

Een van de grote uitdagingen voor nieuwkomers is het leren van onze taal. Nieuwkomers die cliënten worden bij OCMW Leuven volgen standaard lessen Nederlands in het volwassenonderwijs als ze de taal nog niet machtig zijn. Maar een taal leer je niet alleen op de schoolbanken. Om hun Nederlands extra te oefenen in de praktijk start OCMW Leuven met financiële steun van stad Leuven een nieuw project op. Dankzij ‘Taalvloer’ kunnen nieuwkomers onder begeleiding al doende hun taal oefenen op een werkvloer en leggen ze sneller meer sociale contacten.

Jaarverslag 2016. Samen komen we verder

woensdag 8 november

Wij zijn bijzonder fier dat we u het jaarverslag 2016 van OCMW Leuven kunnen voorstellen. U zal merken dat 2016 voor ons in het teken stond van samenwerking. Niet alleen extern, maar ook intern werden de banden nauwer gesmeed en werkten we samen aan tal van nieuwe projecten. Dit alles om de dienstverlening naar onze cliënten nog sneller en beter op hen af te stemmen en tegelijkertijd ook onze eigen medewerkers beter te begeleiden en te ondersteunen in hun job.

U kan het resultaat van deze talloze samenwerkingen en projecten van OCMW Leuven ontdekken in dit jaarverslag, dat we voor u hebben gebundeld per thema.

Sluitingsdagen najaar

maandag 30 oktober

Dinsdag 31 oktober - gesloten om 16.00 uur i.p.v. 17.00 uur
Woensdag 1 november - gesloten
Donderdag 2 november - gesloten
Maandag 25 december - gesloten
Dinsdag 26 december - gesloten
Maandag 1 januari - gesloten
Dinsdag 2 januari - gesloten