Over OCMW Leuven

Waarmee kunnen we u helpen:

Andere informatie nodig?

Nieuws

Maak van je werkvloer een taalvloer voor nieuwkomers

maandag 13 november

Een van de grote uitdagingen voor nieuwkomers is het leren van onze taal. Nieuwkomers die cliënten worden bij OCMW Leuven volgen standaard lessen Nederlands in het volwassenonderwijs als ze de taal nog niet machtig zijn. Maar een taal leer je niet alleen op de schoolbanken. Om hun Nederlands extra te oefenen in de praktijk start OCMW Leuven met financiële steun van stad Leuven een nieuw project op. Dankzij ‘Taalvloer’ kunnen nieuwkomers onder begeleiding al doende hun taal oefenen op een werkvloer en leggen ze sneller meer sociale contacten.

Jaarverslag 2016. Samen komen we verder

woensdag 8 november

Wij zijn bijzonder fier dat we u het jaarverslag 2016 van OCMW Leuven kunnen voorstellen. U zal merken dat 2016 voor ons in het teken stond van samenwerking. Niet alleen extern, maar ook intern werden de banden nauwer gesmeed en werkten we samen aan tal van nieuwe projecten. Dit alles om de dienstverlening naar onze cliënten nog sneller en beter op hen af te stemmen en tegelijkertijd ook onze eigen medewerkers beter te begeleiden en te ondersteunen in hun job.

U kan het resultaat van deze talloze samenwerkingen en projecten van OCMW Leuven ontdekken in dit jaarverslag, dat we voor u hebben gebundeld per thema.

Sluitingsdagen najaar

maandag 30 oktober

Dinsdag 31 oktober - gesloten om 16.00 uur i.p.v. 17.00 uur
Woensdag 1 november - gesloten
Donderdag 2 november - gesloten
Maandag 25 december - gesloten
Dinsdag 26 december - gesloten
Maandag 1 januari - gesloten
Dinsdag 2 januari - gesloten

OCMW en Zorg Leuven maken extra middelen vrij voor geestelijke gezondheidszorg, mantelzorg en betaalbaar wonen

vrijdag 20 oktober

Vanaf 2018 zullen OCMW en Zorg Leuven jaarlijks ruim 1,4 miljoen euro vrijmaken voor bijkomend nieuw sociaal beleid. Die extra beleidsruimte maakt investeringen in geestelijke gezondheidszorg, mantelzorg, levensbestendig wonen en extra huurpremies en -subsidies mogelijk.

Jury onthult winnaars van selfiewedstrijd voor jobstudenten

maandag 25 september

Deze zomer konden de jobstudenten van OCMW Leuven en Zorg Leuven deelnemen aan onze selfiewedstrijd. Opdracht: maak een leuke selfie op de werkvloer. Milan, Kirsten en Gaël wisten de driekoppige jury te overtuigen en kunnen hun zomer afsluiten met een gratis duofilmticket. Proficiat! Wil jij ook bij ons aan de slag? Kijk dan snel op www.ocmw-leuven.be/vacatures.

Miriam-moeders krijgen make-over door styliste Lien Degol

woensdag 20 september

Anderhalf jaar geleden startte OCMW Leuven met het project Miriam voor alleenstaande moeders met problemen op verschillende levensdomeinen zoals huisvesting, kinderopvang, schuldenlast, familiale en psychologische problemen en vaak ook met een gebrek aan een sociaal netwerk om hen te ondersteunen. Door hen zowel individueel als collectief op intensief te begeleiden wil OCMW Leuven hun kansen op integratie verhogen.

Het Woonanker komt tegemoet aan stijgende hulpvraag bij zoektocht naar geschikte huurwoning.

vrijdag 17 maart

Wie in Groot-Leuven extra ondersteuning nodig heeft bij de zoektocht naar een geschikte huurwoning, kan terecht bij Het Woonanker, een samenwerking van CAW Oost-Brabant, stad Leuven en OCMW Leuven. Dankzij de succesvolle aanpak en stijgende vraag breidt het project amper twee jaar na de start uit met een tweede ontmoetingsplek in Leuven.

Zorg Leuven neemt deel aan de Dag van de Zorg

dinsdag 14 februari

Op zondag 19 maart kan je Zorg Leuven komen bezoeken tijdens de Dag van de Zorg. We zetten dan de deuren open van WZC Edouard Remy en WZC Booghuys, twee van onze vier woonzorgcentra, zodat je een idee krijgt van wat er reilt en zeilt binnen onze ouderenzorg. We laten je ook kennismaken met onze thuiszorg, waarin we hulp bieden bij het huishouden of bij verzorgende taken. Bovendien kan je tijdens deze dag ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen op het vlak van kinderopvang.