Over OCMW Leuven

Waarmee kunnen we u helpen:

Andere informatie nodig?

Leuvense Lions Club Fiere Margriet schenkt hygiëne- en huishoudpakketten aan OCMW Leuven

Lions Club Leuven Fiere Margriet heeft 75 hygiënekits aan de cliënten van OCMW Leuven overhandigd. Hilde Pollaris van de Lions Club Leuven Fiere Margriet overhandigde de hygiënekits vandaag symbolisch aan Herwig Beckers, voorzitter van OCMW Leuven, in één van de doorgangswoningen van het OCMW.

Een doorgangswoning is een woonst die het OCMW ter beschikking stelt van een dakloze persoon of een dakloos gezin. Het gaat om een tijdelijke oplossing in afwachting van een vaste verblijfplaats waarvoor de dakloze intensief begeleid wordt door OCMW Leuven. “Momenteel hebben we drie gezinswoningen, drie studio’s, twee appartementen en dertien kamers die wij als noodhuisvesting kunnen aanbieden”, zegt Herwig Beckers. “Zo kunnen mensen die bijvoorbeeld door een brand, een onbewoonbaarverklaring of een relatiebreuk plotseling dakloos geworden zijn tijdelijk in zo’n doorgangswoning terecht.”

Het is niet de eerste keer dat de Leuvense vereniging een schenking doet aan OCMW Leuven. Vorig jaar nog doneerde de organisatie huishoudpakketten voor de doorgangswoningen van het OCMW. We zijn hen zeer dankbaar voor deze schenkingen.