Spelend leren (2018)

Beschrijving actie

Kansarme kinderen kunnen zich vaker moeilijk concentreren. Ze zijn snel afgeleid, kunnen moeilijk stilzitten en hebben moeite met de vele prikkels in het klaslokaal en de schoolomgeving. De school wil dat positief aanpakken, zonder hen te berispen maar hen toch te betrekken. Ze kochten materialen waarmee leerlingen de leerstof beter kunnen oefenen - al spelend leren dus. Zo onthouden ze beter en valt een eventuele taalbarrière weg. De kinderen hebben de capaciteiten om te leren, het is de taak van de school om dat mee te helpen verwezenlijken.

Daarnaast schilderde Pee & Nel de klaslokalen in rustgevende kleuren en kocht verduisteringsmateriaal aan. 

Bijdrage kinderarmoede

Pee & Nel gaat onder andere voor kosteloos onderwijs (door gratis of goedkope activiteiten), ouderbetrokkenheid en gezonde voeding en beweging. 

Concentratieproblemen worden structureel aangepakt door ouders te betrekken: de school nodigt hen uit voor klasbezoeken en kijkmomenten. Zo kunnen de leerlingen ook thuis rust vinden. Kinderen mogen ook materiaal mee naar huis nemen, kunnen het gebruiken tijdens de opvang of bij kinderwerking Kettekeet.

Getuigenis

Een ouder: 'Ik ga nu vaker met mijn zoon naar de speeltuin, in plaats van hem TV te laten kijken. Ik herken hem soms niet meer, hij eet nu probleemloos met ons aan tafel!'