Vrije Kleuterschool Mater Dei - Speelkoffers (2016)

Beschrijving actie

Vrije kleuterschool Mater Dei probeert wil de sociale vaardigheden van de kinderen stimuleren. De school kocht speelkoffers aan voor op de speelplaats. De kleuters leren samen te spelen met de materialen. 

Bijdrage kinderarmoede

Kinderen uit een gezin met weinig financiële middelen krijgen door de speelkoffers meer kansen om met speelgoed te kunnen spelen. Er zijn verschillende soorten speelgoed. Via van grote platen met afbeeldingen met verschillende spelscenario’s, worden kleuters aangemoedigd om samen te spelen en materiaal te delen. Ze leren aan elkaar vragen of ze mogen meespelen en of er iemand met hen wil meedoen. Iedereen speelt elkaar, zowel kansarme kinderen als niet-kansarme kinderen. Het speelmateriaal is wat hen verbindt.

Beschrijving organisatie

In vrije kleuterschool Mater Dei zitten zo'n 120 kleuters van 2,5 tot en met 6 jaar. Het grootste deel woont in de onmiddellijke omgeving. Sinds dit jaar zijn er ook een aantal kinderen van vluchtelingen.

Een groot deel van de leerlingen komen uit een kansarm gezin met weinig financiële middelen om speelgoed te kopen. Zo missen ze kansen tot sociale interactie.

Subsidies

Dit project werd gesubsidieerd door de Nationale Loterij

Vrije kleuterschool Mater Dei

Telefoon