Goedkoopste energieleverancier

Niemand betaalt graag te veel

Elektriciteit en aardgas zijn duurder bij de ene leverancier dan bij de andere. Wilt u weten of u te veel betaalt voor uw energie? Doe de test en vergelijk de prijzen op www.vtest.be. Zo vindt u uw goedkoopste energieleverancier.

Vergelijk de prijs minstens jaarlijks en zeker als uw leverancier zijn tarief verhoogt, om zeker te blijven van de laagste prijs.

Veranderen van energieleverancier

Veranderen van energieleverancier is zeer eenvoudig en kost niets. Leveranciers mogen niet langer een boete of verbrekingsvergoeding aanrekenen bij het verbreken van het contract. U kunt dus op elk moment veranderen van leverancier. Bovendien kunt u voor gas en elektriciteit een verschillende leverancier kiezen, de goedkoopste voor elektriciteit en de goedkoopste voor aardgas.

Als u recht hebt op de sociale maximumprijs heeft veranderen geen zin. Dan zal u bij elke leverancier hetzelfde betalen.

Als u toegang hebt tot internet, kunt u zelf de prijzen vergelijken. Als u zelf geen internetaansluiting hebt, maar wel overweg kunt met internet, dan kunt u gratis terecht in een van de openbare computerruimtes. Hebt u wat hulp nodig, dan zorgt OCMW Leuven gratis voor een vergelijking van de leveranciers en voor hulp bij het omschakelen.
 

Hulp nodig?

Wilt u graag hulp bij de test of bij de leverancierswissel? Contacteer dan uw maatschappelijk werker als u al cliënt bent bij OCMW Leuven. Bent u nog geen cliënt? Contacteer dan de sociale dienst.