Tussenkomst energierekeningen

Als u moeilijkheden ondervindt bij het betalen van uw energierekeningen, kan een tussenkomst van OCMW Leuven noodzakelijk zijn.

Rekening houdend met uw inkomen en uw gezinssituatie zal de maatschappelijk werker een sociaal en financieel onderzoek uitvoeren om na te gaan welke tussenkomsten mogelijk zijn.

Als u op basis van uw inkomen geen recht heeft op een tussenkomst, kan OCMW Leuven bemiddelen voor een haalbare afbetalingsregeling.
 

Hoe kan ik deze tussenkomst aanvragen?

U biedt zich best persoonlijk aan. Een aanvraag voor het bekomen van steun kan in principe niet gebeuren door een andere persoon. U mag wel iemand meebrengen, als dat voor u de stap naar OCMW Leuven minder moeilijk maakt.
 

Wat moet ik meebrengen bij mijn aanvraag?

De maatschappelijk werker zal u een aantal gegevens vragen die nodig zijn om een sociaal onderzoek te starten. Als er bepaalde documenten nodig zijn, zullen ze u gevraagd worden. Dit kan in elke situatie anders zijn.

We zullen wel de recente inkomensbewijzen van uzelf en alle andere gezinsleden opvragen en ook de openstaande facturen waarvoor u een tussenkomst wilt vragen. Die kunt u alvast meebrengen.
 

Waar kan ik deze tussenkomst aanvragen?

Bent u reeds cliënt bij OCMW Leuven, contacteer dan uw maatschappelijk werker. Als u voor de eerste keer naar het OCMW komt, wordt u ontvangen door een maatschappelijk werker van het onthaalteam.